slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

Dobrodošli

OBUKA ZA PRIMJENU TEHNIKA PROGRAMA "GRABFIPS" U RADU SA OSOBAMA OBOLJELIM OD DEMENCIJE

U Zavodu za socijalnu i dječiju zaštitu je 22. i 24. novembra 2022. godine realizovana obuka za primjenu tehnika programa "GRABFIPS" u radu sa osobama oboljelim od demencije. Istu su održali psihološkinja Biljana Cimbaljević i fizioterapeut Emil Luković koji su zaposleni u Domu starih "Grabovac" gdje aktivno sprovode pomenuti program.

Obuka je doprinijela sticanju novih znanja i vještina koja omogućavaju psihofizičku stimulaciju korisnika i pomažu mu da samostalnije funkcioniše, naglasila je značaj multidisciplinarnog pristupa stručnjaka koji se bave pitanjem demencije, ali i pomogla u prepoznavanju individualnih potreba korisnika.

Učešće u obuci ispred Doma starih "Nikšić" uzeli su radno-okupacioni terapeut Ivan Barović, psihološkinja Jelena Kovačević, socijalna radnica Ivana Vučković i fizioterapeuti Miloš Pejović i Dijana Đurđevac.

Nakon završenog programa obuke naši zaposleni su osposobljeni da:

  • razumiju i primjenjuju program u direktnom radu sa korisnikom,
  • primjenjuju određene specifične metode i tehnike rada neophodne u radu sa licima oboljelim od demencije,
  • razumiju potrebe korisnika i postupaju u njihovom najboljem interesu,
  • prepoznaju kapacitete korisnika koji mogu biti značajni u svakodnevnom funkcionisanju i povećanju kvaliteta života osoba oboljelih od demencije.

 

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 77.9% Montenegro
United States 11.7% United States
Serbia 2.8% Serbia
France 1.5% France
Bosnia and Herzegovina 1.4% Bosnia and Herzegovina

Ukupno:

35

Zemalja
015310
Danas: 63
Juče: 46
Ove nedelje: 212
Ovog mjeseca: 787