slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

NAJČEŠĆA PITANJA KORISNIKA

Obzirom da je Dom ustanova otvorenog tipa, dozvoljeno je da korisnici, u pratnji srodnika, izađu na određeni vremenski period. Izlazak korisnika iz Doma bez pratnje je dozvoljen, ali se prethodno moraju potpisati izjave predviđene planom rada sa korisnikom i sistemom.

Domovi uglavnom imaju propisano vrijeme za posjete, kako ne bi remetili kućni red i obavljanje uobičajenih aktivnosti. Svakako u dogovoru sa upravom moguće su i posjete van uobičajenih termina. Iste su predviđene planom rada sa korisnikom i sistemom.

Pored radno-okupacione terapije (kreativne radionice, igranje društvenih igara, slušanje muzike, kvizovi), Dom će organizovati izlete, koncerte, predstave, plesne večeri, bioskopske projekcije, izložbe i priredbe za naše korisnike tj. sve ono za šta možda i nijesu do sada imali vremena usled dinamičnog tempa života. Dan ispunjen sadržajem koji pričinjava radost je možda bolja terapija i od same zdravstvene njege.

Imamo profesionalno opremljenu centralnu kuhinju, sa kuvaricama, servirkama i pomoćnim radnicima. Implementiran je HACCP sistem pripreme i obrade hrane. Jelovnik se sastavlja shodno zdravstvenom stanju korisnika. Isti će biti raznovrstan, sezonskog karaktera i kvalitetan. Služiće se tri obroka i dvije užine, a posebno će se voditi računa o načinu ishrane dijabetičara.

Cijena smještaja zavisi od procjene realnih troškova ustanove (fiksnih i varijabilnih) i trenutnih cijena.

Da, u okviru standardnih usluga Doma postoje usluge pranja, sušenja i peglanja veša.

Dom se o bezbjednosti korisnika stara putem video nadzora i rada zaposlenih. Kapije dvorišta će se zaključavati, a prostori su obezbjeđeni prozorima i sl. Pored toga, Dom se pridržava Pravilnika o bližim uslovima za pružanje i korišćenje, normativima i minimalnim standardima usluge smještaja odraslih i starih lica koji zastupa aktivnosti poput nadzora, sprečavanja ulaska neovlašćenih lica i sl. Cilj je postizanje maksimalne sigurnosti i bezbjednosti korisnika.

Pravo na dodatak za njegu i pomoć drugog lica imaju isključivo korisnici koji u potpunosti snose troškove domskog smještaja. U suprotnom, ono se ukida u roku od 60 dana od smještaja u ustanovu socijalne i dječije zaštite, jer su smještaj i ishrana obezbijeđeni na teret tih ustanova.

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 79.4% Montenegro
United States 10.0% United States
Serbia 3.1% Serbia
Germany 1.2% Germany
Bosnia and Herzegovina 1.1% Bosnia and Herzegovina

Ukupno:

42

Zemalja
018233
Danas: 25
Juče: 64
Ove nedelje: 89
Ovog mjeseca: 1,370