Vrijeme posjete korisnicima čet-ned: 10-12h i 14-18h
slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

Dobrodošli

VIII REGIONALNA KONFERENCIJA ,,UTICAJ EPIDEMIJE COVID-19 NA RAD U USTANOVAMA ZA SMJEŠTAJ ODRASLIH I STARIH”

Osma Regionalna konferencija „Za zeru više“ održana je u periodu od 12.-13.11.2021.godine, u organizaciji Doma starih „Grabovac“ Risan. Predstavnice naše ustnove bile su Jelena Banjević, šef socijalne službe i Ana Gvozdenović, glavna medicinska sestra.Tema ovogodišnje regionalne konferencije bila je ,,Uticaj epidemije covid 19 na rad u ustanovama za smještaj odraslih i starih”. Učesnici konferencije bili su direktori, stručni radnici i saradnici iz sistema socijalne zaštite, kako iz naše države, tako i iz regiona, ljekari, Ombudsman i predstavnici nevladinog sektora. Na samom početku prisutne je pozdravio direktor Doma starih ,,Grabovac”, nakon čijeg govora je prezentovan kratak film ,,Retrospektiva rada  JU Dom starih ,,Grabovac” u periodu od 2018.-2021.godine”. Kroz film su predstavljena i infrastrukturna ulaganja usmjerena na poboljšanje kvaliteta života njihovih korisnika. Konferenciju je otvorio Zaštitnik ljudskih prava i Sloboda. Zaštitnik je posebno naglasio posvećenost osoblja i njihovu ulogu u radu domova starih od izbijanja pandemije. On je istakao ,,kako potreba da se potpuno ne izgubi veza korisnika sa spoljašnim svijetom, primarno porodicom, opredjeljuje dodatnu dužnu pažnju u razmatranju položaja korisnika domova za stare. Istakao je da su ljudski resursi unutar institucija bili „napregnuti do krajnjih granica“, kako bi se očuvao fizički i psihički integritet korisnika, a što je iziskivalo znatnu psihofizičku motivaciju i izvanredno angažovanje velikog broja ljudi zaposlenih u tim institucijama”. Aktivni učesnici konferencije bili su predstavnici Domova starih ,,Grabovac” i ,,Pljevlja”, kao i predstavnici Gerontološkog centra-Banja Luka i Ustanove za smještaj duševno oboljela lica ”Sveti Vasilije Ostroški”- Novi Bečej. Oni su predstavili svoje radove na teme: ,,Mentalno zdravlje, psihološki efekti i uticaj covida 19 na kvalitet života korisnika”, ,,Profesionalno sagorijevanje zaposlenih tokom pandemije Covid 19 u ustanovama za smještaj odraslih i starih lica”, ,,Korona nevidljivi neprijatelj”, i ,,Terapijske tehnike i aktivnosti u svrhu minimiziranja negativnih efekata izazvanih Covid-19 pandemijom”. Na ovom stručnom skupu omogućena je međunarodna razmjena znanja i iskustava o prevazilaženju poteškoća u radu sa korisnicima za vrijeme epidemije covid-19, a sve u cilju podizanja kvaliteta njihovog života. Drugi dan konferencije predstavnici Doma starih ,,Grabovac” Risan prezentovali su projekat rekonstrukcije  odjeljenja palijativne njege i organizovali  promociju knjige korisnika usluga doma. Konferencija "Za zeru više" ima za cilj razmjenu pozitivnih iskustava domova za stara i odrasla lica u regionu, odnosno podizanje kvaliteta i standarda života korisnika domova.

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 80.9% Montenegro
United States of America 6.1% United States of America
Serbia 4.1% Serbia
China 1.7% China
Bosnia and Herzegovina 1.2% Bosnia and Herzegovina

Broj zemalja:

55

Ukupno posjeta:
031677
Danas: 14
Juče: 14
Ove nedelje: 227
Ovog mjeseca: 431