slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

Dobrodošli

Završnoj konferenciji Regionalnog stambenog programa koja je održana u Sarajevu 29.novembra prisustvovala je v.d.direktorice mr Jelena Banjević

Preuzeto sa sajta Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore.

 “Regionalni stambeni program je ostvario dobre rezultate i vođeni time danas sumiramo utiske, ukazujemo na izazove i definisemo nove prioritete. Ovaj donatorski program je otvorio vrata saradnje u regionu i uspješno doprinio procesu pomirenja“, kazala je ministarka rada i socijalnog stranja Naida Nišić na završnoj konferenciji Regionalnog stambenog programa (RHP) koja se 28.29. i 30. novembra 2023. godine održava u Sarajevu.

Ministarka Nišić je navela da je trajna i koordinirana posvećenost međunarodne donatorske zajednice, u programu odigrala je važnu ulogu, da je izgrađeno povjerenje, a razmjena informacija između partnerskih zemalja postala praksa.

"Osim pomirenja, veoma bitan element je činjenica da su izbjegla i raseljena lica stavljena u središte Programa, kroz prepoznavanje i priznavanje njihove ugroženosti i potrebe za prilagođenim stambenim rješenjima", dodala je ministarka Nišić.

Regionalni stambeni program u Crnoj Gori se realizovao od 2012. godine, čine ga 8 potprojekata koji su završeni, a korisnici ovog programa su se uselili u nove domove.

Među realizovanim projektima su: 62 stambene jedinice u Nikšiću, 171 stambenih jedinica za stanovnike Kampa Konik u Podgorici, Dom za starija i hendikepirana lica u Pljevljima, 94 stambene jedinice u opštini Berane, Rekonstruisan Vojni kompleks Trebjesa za potrebe Doma za starija i odrasla invalidna lica u opštini Nikšić, kupljeni su stanovi u Herceg Novom za 36 porodica, izgrađeno je 28 kuća na području države i 96 stanova na Vrelima Ribničkim u Podgorici.

Ministarka Nišić je kazala da su sva stambena rješenja zauvijek promijenila život korisnicima RHP-a i da je podizanje životnog standarda svih građana Crne Gore nešto čemu stremimo kao država.

Crna Gora posvećeno radi na očuvanju i održavanju svih objekata koji su izgrađeni u okviru RHP-a gdje je postignuto održivo upravljanje objektima i jasna nadležnost svih državnih organa i institucija, dodala je ministarka.

Program je realizovan u skoro svim opštinama u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na najranjivije kategorije i zatvaranje kolektivnih centara u skladu sa preuzetim obavezama kroz pregovaračka poglavlja 23 i 24, koja se odnose na temeljna ljudska prava i slobode.

Crna Gora ostaje otvorena za partnerski pristup rješavanju prioritetnih potreba i iznalaženju trajnih i održivih rješenja. Dobri razultati nas obavezuju na odgovoran i posvećen odnos koji garantuje održivost i punu integraciju svakog pojedinca u društvu. U cilju unaprjeđenja suživota otvoreni smo za nove regionalne inicijative zasnovane na naučenim lekcijama i pozitivnom iskustvu, istaka je ministarka Nišić.

Ministarka se zahvalila Evropskoj Uniji, kao i vladama donatorskih država, Razvojnoj Banci Savjeta Evrope, UNHCR-u i OSCE-u, partnerskim državama, kao i domaćinu na podršci i saradnji.

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 81.1% Montenegro
United States 6.2% United States
Serbia 3.9% Serbia
China 1.5% China
Bosnia and Herzegovina 1.2% Bosnia and Herzegovina

Ukupno:

55

Zemalja
029785
Danas: 40
Juče: 34
Ove nedelje: 114
Ovog mjeseca: 833