Vrijeme posjete korisnicima čet-ned: 10-12h i 14-18h
slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

Dobrodošli

PROSLAVA PRVE GODIŠNJICE RADA DOMA

U petak, 15. marta u našoj ustanovi svečano je obilježena i proslavljena prva godišnjica rada Doma.

Proslavi su prisustvovali ministarka rada i socijalnog staranja gđa Naida Nišić sa saradnicama, predstavnici Opštine Nikšić, predstavnici Zavoda za dječju i socijalnu zaštitu, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, ustanova socijalne i zdravstvene zaštite, kao i brojni donatori i prijatelji Doma starih "Nikšić" koji su nas u prethodnom periodu podržali i pružili ruku pomoći.

O aktivnostima Doma, postignutim rezultatima, prevaziđenim preprekama, kao i planovima za budućnost govorila je vd direktorice mr Jelena Banjević.
"Nastojimo da pružimo našim korisnicima mirnu i spokojnu starost uz sve ono što im je potrebno. Unapređenje uslova života starijih osoba je sam vrh prioriteta koje ćemo i u narednom periodu staviti u fokusu svoje djelatne aktivnosti. Naša pažnja će posebno biti usmjerena na očuvanju onih segmenata antropološkog statusa korisnika, čije optimalno stanje i adekvatno funkcionisanje treba da dovede do mirne i spokojne starosti. Ako se već sve svelo kako kaže naš poznati pjesnik Vito Nikolić na "komad neba i oblak što plovi", mi želimo učiniti da taj komad neba bude svjetloplav i okupan suncem, a taj oblak što manji i prolazan" istakla je Banjević.

U ime korisnika, kao jedan među prvima koji su se uselili u Dom prije godinu dana govorio je gdin Miro Gvozdenović,a gđa Mirjana Rašković, kao inicijator ideje o pokretanju biltena Doma pod nazivom "Treće doba".

Posebnu emociju svojim nastupima kod prisutnih izazvali su članovi KUD "Zahumlje" iz Nikšića kao i učenici škole za osnovno i srednje muzičko obrazivanje "Dara Čokorilo" takođe iz Nikšića, kojima se ovim putem najsrdačnije zahvaljujemo.

Takođe izražavamo veliku zahvalnost svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj, za nas veoma važan jubilej, kao i svima koji su učinili da obilježavanje istog protekne i više nego uspješno.

Posebno emotivno i veselo naši korisnici sa zaposlenima proslavili su prvi rođendan JU Dom starih "Nikšić".

Za veselu atmosferu ogromnu zahvalnost dugujemo gđi Vesni Lazović, kao i mladom Marku Duboriji, koji je kod nas uvijek rado viđen gost, i neko ko sa posebnom emocijom već treći put nastupa za naše korisnike.

Sala Doma nikad punija, ispunjena do poslednjeg mjesta; atmosfera nikad opuštenija i veselija...

 

 

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 80.9% Montenegro
United States of America 6.1% United States of America
Serbia 4.1% Serbia
China 1.7% China
Bosnia and Herzegovina 1.2% Bosnia and Herzegovina

Broj zemalja:

55

Ukupno posjeta:
031677
Danas: 14
Juče: 14
Ove nedelje: 227
Ovog mjeseca: 431