slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

Dobrodošli

OBILJEŽENO 75 GODINA POSTOJANJA I RADA JU DOM STARIH ,,GRABOVAC” RISAN

01.10.2022. godine obilježeno je 75 godina rada JU Dom starih ,,Grabovac” Risan. Na svečanosti koja je upriličena ovim povodom, govorili su  V.D. direktorica  Aleksandra Docevski, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, socijalni radnik Zoran Vukićević, sveštenik kotorske biskupije Don Srećko Majić, profesor FPN doc.dr Uglješa Janković i prof.dr. Aleksandra Milićević Kalašić.

Jubilej je obilježen svečanom akademijom. Bila je to prilika da se sagleda razvojni put, dostignuti nivo pružanja usluga kao i projekcije razvoja ustanove. Konstatovano je da je postignut veliki napredak u svim segmentima rada, što su i ocjene mnogih relevantnih međunarodnih organizacija koje se bave zaštitom  starijih osoba i promocijom njihovih prava. Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović najavio je podršku ministarstva pri izgradnji novog objekta za smještaj korisnika. Zahvalio se osoblju koje je u vremenu pandemije korona virusa požrtvovano radilo u izuzetno teškim uslovima. V.D. direktorica Doma Aleksandra Docevski, istakla je da je od prvog dana Dom prolazio kroz različita iskušenja i izazove, dok danas predstavlja jednu od vodećih ustanova iz oblasti socijalne i dječje zaštite. Profesor na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, prof. dr Uglješa Janković istakao je da ta ustanova od svog osnivanja ima izuzetnu saradnju sa Domom starih ,,Grabovac” i to prvenstveno na polju implementacije studentskih praksi. Reformom  Univerziteta Crne Gore kroz integraciju nastavnih praksi  Janković je istakao  da je Dom starih u Risnu jedna od nastavnih baza kada je u pitanju sistem socijalne i dječije zaštite. Na kraju se prisutnima obratila prof.dr. Aleksandra Milićević Kalašić koja je naglasila da nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, koje je inače uslov kvaliteta života u starosti. Ispred JU Dom starih ,,Nikšić” događajima povodom svečanosti  prisustvovali su direktorica Doma mr Anđela Lalatović sa još pet zaposlenih.

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 80.4% Montenegro
United States 8.6% United States
Serbia 3.2% Serbia
Bosnia and Herzegovina 1.2% Bosnia and Herzegovina
Germany 1.1% Germany

Ukupno:

47

Zemalja
020356
Danas: 24
Juče: 33
Ove nedelje: 57
Ovog mjeseca: 1,026