slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

Dobrodošli

Usluga dnevnog boravka ponovo dostupna za starije stanovnike Nikšića

JU Dom starih ,,Nikšić“ u saradnji sa Centrom za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog stranja i UNDP-a, od 09.decembra realizuje projekat pružanja usluge dnevnog boravka za starije u Nikšiću. Sa zadovoljstvom pozdravljamo odluku ponovnog pokretanja rada dnevnih boravaka u mnogim gradovima Crne Gore, među kojima je i Nikšić, i radujemo se očekivano pozitivnim ishodima i efektima rada istih.

Činjenica je da danas imamo porodice koje podrazumijevaju i po tri različite generacije koje žive pod istim krovom. Često oba roditelja tokom dana rade, a djeca idu u školu. Porodice imaju potrebu da starijeg člana ne ostavljaju samog kući, kako zbog zdravstvenog stanja, tako i prepreka koje sa sobom nosi starenje. Zbog toga su dnevni boravci od velikog značaja za populaciju treće dobi.

Usluge dnevnog boravka predviđene su za osobe koje imaju 65 godina ili više. Korisnici kojima je potreban ovaj vid podrške, pravo na uslugu mogu ostvariti podnošenjem zahtjeva nadležnom centru za socijalni rad.

Usluga dnevnog boravka biće dostupna radnim danima i obuhvataće sledeće aktivnosti:

  • pomoć u ostvarivanju socijalno-zaštitnih prava,
  • organizovanje sportskih i kulturnih dešavanja,
  • organizovanje društvenih igara u okviru boravka (šah, domine, pikado, ručni radovi),
  • edukativne radionice na temu prava ovog dijela populacije,
  • dnevno posluženje (čaj, kafa, sok, kisjela voda, voda...),
  • svakodnevnu psihosocijalnu podršku i pomoć,
  • pružanje sitnih medicinskih usluga (mjerenje pritiska i šećera u krvi).

Otvaranjem Dnevnih boravaka za starija lica u Nikšiću nastoji se poboljšati kvalitet života starijih u ovoj opštini, a teži se i podsticanju razvoja praktičnih vještina korisnika kako bi se koristeći sopstvene potencijale osnažili za samostalan život. Na ovaj način im se pruža prilika da u granicama svojih mogućnosti doprinose unapređenju socijalnog ambijenta u Opštini Nikšić.

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 77.9% Montenegro
United States 11.7% United States
Serbia 2.8% Serbia
France 1.5% France
Bosnia and Herzegovina 1.4% Bosnia and Herzegovina

Ukupno:

35

Zemalja
015310
Danas: 63
Juče: 46
Ove nedelje: 212
Ovog mjeseca: 787