Vrijeme posjete korisnicima čet-ned: 10-12h i 14-18h
slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

Dobrodošli

OD 13.-14.05.2023.GODINE U JU DOM STARIH ,,NIKŠIĆ” ORGANIZOVANA UMJETNIČKA KOLONIJA ,,UMJETNICI NIKŠIĆA NIKŠIĆU“

Od 13.-14.maja u  JU Dom starih “Nikšić” organizovana je  umjetnička kolonija pod nazivom “Umjetnici Nikšića Nikšiću”, u saradnji sa istoričarkom umjetnosti gospođom Ankicom Bjelicom koja je okupila akademske slikare i vajare iz našeg grada. Umjetnici su tokom trajanja kolonije stvarali umjetnička djela u krugu Doma i pomagali korisnicima pri stvaranju njihovih umjetnina, kao vid radno-okupacione terapije. Umjetnici su kroz svoj stvaralački rad uljepšali boravak naših korisnika a ujedno i stvorili pogodno tlo za razvoj likovne kulture u našoj ustanovi. Tom prilikom nastalo je 15 slika različitih motiva koje će krasiti zidove našeg Doma. Umjetnička djela stvorena tokom kolonije predstavljena su  na izložbi posljednjeg dana kolonije.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim učesnicima kolonije kao i donatorima na vrijednoj donaciji i humanom gestu, koji zavređuje duboko poštovanje. Posebnu zahvalnost dugujemo: Ankici Bjelici, Mileni Krivokapić, Jeleni Krivokapić, Vesni Sušić, Zoranu Mićanoviću, Mišu Vemiću, Angelini Janjušević, Mileni Vladisavljević, Kristini Lalatović, Milevi Bogdanović, Isidori Sarić, Nevenki Daković, Mikiju Raduloviću, Krstu Andrijaševiću i Milu Albijaniću.

JU Dom starih “Nikšić” je ustanova otvorena za saradnju sa svim međunarodnim i drugim organima, organizacijama i udruženjima koje mogu dati svoj doprinos da se na brži i efikasniji način realizuju mnoge programske aktivnosti, a čiji je krajnji cilj ostvarivanje interesa starijih  i obezbjeđivanje uslova za njihovo puno i aktivno učestvovanje u svim oblastima društvenog života.

Ovaj humani gest, pažnja i saosjećanje sa našim korisnicima je posebna vrijednost za nas, a humanost učesnika i donatora kolonije može poslužiti i drugima za primjer, kako osjetljivim grupama treba ukazati pažnju i dati im podršku na putu uključivanja u društvenu zajednicu. 

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 80.4% Montenegro
United States of America 5.9% United States of America
Serbia 4.2% Serbia
China 1.7% China
Bosnia and Herzegovina 1.3% Bosnia and Herzegovina

Broj zemalja:

57

Ukupno posjeta:
033835
Danas: 27
Juče: 25
Ove nedelje: 27
Ovog mjeseca: 672