Vrijeme posjete korisnicima čet-ned: 10-12h i 14-18h
slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

Dobrodošli

OBUKA ZA PRIMJENU TEHNIKA PROGRAMA „GRABFIPS“ U RADU SA OSOBAMA OBOLJELIM OD DEMENCIJE

Dana 29.jula 2022. godine u hotelu Onogošt u Nikšiću realizovana je obuka za stručne radnike JU Doma starih „Nikšić“ i JU Centra za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik sa ciljem upoznavanja stručnih radnika sa svim oblicima demencije, kao i postupcima i intervencijama u rješavanju problema svakodnevnog funkcionisanja oboljelih od demencije. Ispred JU Dom starih ,,Nikšić“ obuci su prisustvovale direktorica mr Anđela Lalatović i rukovoditeljka službe za socijalni rad mr Jelena Banjević.

Zaposleni iz doma starih ,,Grabovac” Risan, rukovoditeljka službe za socijalni rad Bojana Plavša, psihološkinja Biljana Cimbaljević i fizioterapeut Emil Luković održali su obuku za primjenu tehnika po programu „Grabfips“ koji je akreditovala njihova ustanova, a koja za cilj ima ojačavanje kapaciteta stručnih radnika i stručnih saradnika kroz upoznavanje sa programom i njegovom praktičnom primjenom u radu sa licima oboljelim od demencije.

Psihološkinje Bojana Plavša i Biljana Cimbaljević govorile su o programu "GRABFIPS" kao metodu očuvanja fizičkih i mentalnih kapaciteta osoba sa problemima demencije,  dok se fizioterapeut Emil Luković bazirao na biopsihoscijalnom pristupu. Obuka je uspješno realizovana kroz interaktivna predavanja, odgledane kratke filmove, vježbe i diskusije.

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 80.4% Montenegro
United States of America 5.9% United States of America
Serbia 4.2% Serbia
China 1.7% China
Bosnia and Herzegovina 1.3% Bosnia and Herzegovina

Broj zemalja:

57

Ukupno posjeta:
033836
Danas: 28
Juče: 25
Ove nedelje: 28
Ovog mjeseca: 673