Vrijeme posjete korisnicima čet-ned: 10-12h i 14-18h
slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

Dobrodošli

Zaposleni JU Doma starih "Nikšić" prošli obuku i test o zaštiti i zdravlju na radu

Upoznavanje zaposlenih sa rizicima koji mogu ugroziti zaštitu i zdravlje zaposlenog na radu, tj. dovesti do povreda na radu i profesionalnih bolesti, dio su obuke koju su prošli stručni radnici, stručni saradnici i saradnici Doma starih "Nikšić".

Zaštita na radu podrazumijeva obezbjeđivanje uslova rada koji ne dovode u opasnost zaposlenog u vezi sa radom, preduzimanjem neophodnih mjere zaštite i njihovim sprovođenjem.

Jedno od osnovnih prava svakog zaposlenog jeste puna bezbjednost i zaštita zdravlja tokom obavljanja poslova. Bezbjedna i zdrava radna sredina omogućava produktivan rad i život. 

Zadaci obezbjeđenja zaštite i zdravlja na radu dovode do povećanja kvaliteta izvršenih poslova, produktivnosti, zadovoljstva zaposlenih i motivacije za rad, čime se istovremeno povećava ne samo kvalitet života pojedinca, već i društva u cjelini. 

Značaj zaštite i zdravlja na radu posmatra se sa ekonomskog, humanog i socijalnog stanovišta. Rad u humanim uslovima predstavlja zadovoljstvo svakom pojedincu, ali isto tako je ponos i uspjeh poslodavca i zajednice uopšteno.

Socijalni značaj zaštite i zdravlja na radu se u velikoj mjeri ispoljava kroz broj zaposlenih koji su oboljeli od profesionalnih bolesti, koji su imali povredu na radu ili nažalost izgubili život na radnom mjestu, a brigu o njihovim porodicama često preuzima društvo.

Kada je riječ o ekonomskoj dimenziji, bezbjednost i zdravlje na radu posmatraju se kroz posljedice povreda na radu, profesionalnih i drugih bolesti, na šta ukazuju odgovarajući finansijski pokazatelji.

Na predavanju o zaštiti i zdravlju na radu, koje je realizovano u Institutu za crnu metalurgiju Nikšić, dana 19.09.2022. godine, zaposleni u Domu su stekli neophodna znanja koja im mogu poslužiti da se zaštite u eventualno kriznim situacijama.

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 80.9% Montenegro
United States of America 5.9% United States of America
Serbia 4.2% Serbia
China 1.7% China
Bosnia and Herzegovina 1.2% Bosnia and Herzegovina

Broj zemalja:

55

Ukupno posjeta:
032763
Danas: 6
Juče: 22
Ove nedelje: 6
Ovog mjeseca: 507