slajd2.png
JU DOM STARIH "NIKŠIĆ"
slide9-01.jpg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša misija je da pružimo kvalitetnu uslugu na zadovoljstvo svojih korisnika i da stvorimo ambijent u kome će se oni osjećati kao kod kuće. Nastojaćemo da stvorimo toplinu i ljubav poput porodične, kako bi svaki trenutak koji naši korisnici provedu u Domu za njih predstavljao uživanje.
slide1.jpeg
JU Dom starih „Nikšić“

Naša vizija je da utičemo na stvaranje pozitivnih promjena u društvu kada je riječ o starosti i starenju. Kao što kaže naš akademik Dušan Kosović, "nema razloga da se na starost gleda kao na apsolutni diskontinuitet sa mladošću".
slajd3.png
Mi smo tu za Vas!
previous arrow
next arrow

Dobrodošli

Upravljanje rizicima

Predstavnica JU Dom starih „Nikšić“ mr Milica Krunić prisustvovala je obuci pod nazivom „Upravljanje rizicima” koja je 04. maja 2022. godine  održana u Upravi za kadrove. Obuku se vodile predstavnice Ministarstva finansija i socijalnog staranja Nina Blečić i Valentina Bojović.

Na obuci je predstavljen ukupan proces upravljanja rizicima: pojam i značaj upravljanja rizicima, osnovni koncepti upravljanja rizicima, identifikacija rizika, analiza i procjena rizika,reagovanje na rizike, praćenje i izvještavanje o rizicima.

Upravljanje rizicima, kako je naglašeno, je prepoznavanje problema koji se mogu desiti i preduzimanje određenih aktivnosti, kako one ne bi ugrozile ciljeve institucije, dok su izloženost i neizvjesnost ključne komponente postojanja rizika u određenom poslovnom procesu.

Upravljanje rizicima, kako je istaknuto, ima nekoliko faza: identifikaciju i procjenu rizika, definisanje kako organizacija odgovora na određeni rizik, praćenje i izvještavanje o rizicima.

Neophodno je, objašnjeno je, uspostaviti i registar rizika kao interni dokument koji sadrži ključne informacije o rizicima institucije. Registar rizika trebalo bi da sadrži: opis rizika, pregled postojećih kontrolnih mehanizama, procjenu vjerovatnoće i posljedice, procjenu nivoa rizika (množenje vjerovatnoće i posljedice), odgovor, odnosno reagovanje na rizik, kao i odgovornu osobu i rok za sprovođenje.

Obuka je bila vrlo sadržajna i značajna. Tema je obrađena je na interaktivni način, sa diskusijom odnosno vježbom. Adekvatnim upravljanjem rizicima, kako je zaključeno na obuci, dolazi i do jačanja povjerenja u rukovodstvo institucije, jer na taj način se uzima u obzir ono što zaposleni prepoznaju kao probleme, što dovodi do razvoja pozitivne organizacione kulture u instituciji.

Registarski podaci

Žiro-račun: 535-20006-07

PIB: 03326314

 

Nikšić

Adresa

Ul. Trebješka b.b

81400, Nikšić

Crna Gora

Posjetioci

Montenegro 81.1% Montenegro
United States 6.2% United States
Serbia 3.9% Serbia
China 1.5% China
Bosnia and Herzegovina 1.2% Bosnia and Herzegovina

Ukupno:

55

Zemalja
029785
Danas: 40
Juče: 34
Ove nedelje: 114
Ovog mjeseca: 833